Tips en trucs

Op deze pagina geven wij tips en trucs om meer uit uw oogbesturingssysteem te halen.

NB: aan deze pagina wordt nog gewerkt.

 

 

 

Tip: Muismenu verbergen.

In versie 2.6.0.8 van de Tobii Gaze Interaction Settings is een interessante nieuwe optie toegevoegd. Deze optie maakt het mogelijk het pop-up muismenu van de Windows muisbesturing te verbergen, waardoor gebruikers dit niet meer per ongeluk kunnen oproepen. Voor het spelen van (actie-reactie) spelletjes is dit van grote meerwaarde!

Muismenu

Muismenu

U kunt Tobii Gaze Interaction Settings updaten via de PCEye Update Notifier. Wanneer de Update Notifier nog niet op uw systeem geïnstalleerd is, kunt u deze hier downloaden: Download PCEye Update Notifier.

Na installatie van de update vindt u in de Tobii Gaze Interaction Settings onder Windows Control een nieuwe optie voor het verbergen van het muismenu:

Windows Control opties


Het is ook mogelijk om deze instelling aan en uit te zetten middels de F2-toets op een aangesloten toetsenbord.

 

Truc: Bedien een Android smartphone of tablet met oogbesturing.

Samsung SideSync maakt het mogelijk de bediening van een Android smartphone of tablet met een pc over te nemen. Wij hebben dit getest met de Tobii I-serie en C-serie. Hoewel sommige functies (o.a. scrollen) wat omslachtig werken, is het op beide apparaten mogelijk de volledige functionaliteit van het aangesloten Android toestel met de ogen te bedienen. Alle apps zijn bruikbaar, inclusief bijvoorbeeld Whatsapp. Maakt u ook een Bluetooth koppeling tussen uw Android apparaat en uw Tobii, dan blijft deze gewoon werken, zodat u ook kunt blijven bellen en sms'en via Sono Key.

SideSync op Tobii apparaat


U heeft hiervoor nodig:

  • Een Samsung telefoon of tablet met Android KitKat of hoger en ingeschakelde Ontwikkelaarsopties
  • Een Android app, verkrijgbaar via de Play Store
  • Een Windows applicatie
  • Een usb-kabel om het Android toestel aan te sluiten op uw Tobii I-series, C-series, laptop of pc.

Meer informatie over Samsung SideSync...

Let op: Doet u dit alleen als u een gevorderd computergebruiker bent. Gezien het grote aantal verschillende Android apparaten kunnen wij u hierbij helaas niet op afstand ondersteunen en de werking niet garanderen.