Voor de pers

Uiteraard kunnen ook journalisten die een reportage maken over oogbesturing of een aanverwant onderwerp bij het expertisecentrum terecht.

Door de succesvolle campagne rond de zenuwziekte ALS krijgt deze ziekte de laatste tijd meer aandacht in de media. Daarbij wordt vaak ook de communicatieproblematiek van deze patiënten belicht. Voor veel mensen bij wie zowel spraak als motorische functies zijn weggevallen, is oogbesturing dé oplossing om nog te kunnen communiceren en de pc te gebruiken. Dat geldt uiteraard niet alleen voor mensen met ALS, maar ook voor kinderen en volwassenen met andere ziektes of handicaps. Daarnaast worden sinds kort beperkte vormen van oogbesturing ook toegepast in consumentenelektronica, zoals smartphones. Maakt u een reportage over zo'n onderwerp en wilt u meer vertellen over of laten zien van oogbesturing, dan is het expertisecentrum u graag van dienst.

Informatie

Heeft u vragen over oogbesturing of bent u op zoek naar meer informatie over de werking en mogelijkheden, neem dan contact met ons op. Eventueel kunnen wij u ook in contact brengen met cliënten die in het dagelijks leven van oogbesturing gebruik maken.

Uitproberen

Wilt u de werking van oogbesturing eens zelf ervaren, dan kunt u een afspraak maken om de systemen op een van onze vestigingen in Enschede, Utrecht of Geldrop te komen uitproberen.

Bruikleen

Heeft u tijdelijk een oogbesturingssysteem nodig, bijvoorbeeld voor het maken van een televisieuitzending? Mogelijk kunnen wij u van dienst zijn. Neem contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden.

Voorbeelden

Op 25 april 2013 bracht het RTL-programma Editie NL een reportage over de lancering van de Samsung Galaxy S4. Deze nieuwste smartphone van Samsung is voorzien van een beperkte vorm van "oogbesturing". Zo kan de gebruiker het scherm uitschakelen en video's pauzeren door weg te kijken. Voor deze reportage werd het Expertisecentrum Oogbesturing benaderd voor meer informatie over de mogelijkheden van oogbesturing. De beelden zijn terug te zien op RTL Gemist.

Tijdens de Support 2012 werd rdgKompagne voor het Support Journaal geïnterviewd door Maurice de Hond over de nieuwe mogelijkheden van oogbesturing voor personen met een laag ontwikkelingsniveau. De beelden zijn terug te zien op Supportbeurs.nl.

In 2011 maakte TV Enschede een documentaire over Revalidatiecentrum Het Roessingh. Hiervoor werd ook een cliënt van rdgKompagne gefilmd, die communiceert met behulp van oogbesturing. De beelden zijn terug te zien op YouTube.